Bug? Upgrade to 11.3.0.0 removed license

All about the program
jstanton
Posts: 13
Joined: 06 Apr 2020, 01:07

15 Jun 2021, 16:49

I just ran the upgrade to the 11.3.0.0 release and immediately after the install I received a notice:
Sorry. Free version is limited to 100 items.

I've had a paid license for a while now and was in the app using it shortly before updating. It looks like moving the default install directory to "C:\Program Files\" with the new release is going to cause quite a bit of problems.
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 1089
Joined: 03 Jun 2014, 22:14

15 Jun 2021, 16:57

If you have installed the app to another directory, please move the activation key file into the new folder as well.
jstanton
Posts: 13
Joined: 06 Apr 2020, 01:07

15 Jun 2021, 17:01

I did the standard update from the app and let it install to the default directory. It looks like it didn't move the activation key automatically during the upgrade. I manually downloaded it and saved it to the new folder and it works so my serial key stayed the same.
A350
Posts: 4
Joined: 16 Jun 2021, 08:36

16 Jun 2021, 09:00

Hi,
same problem here.
After the 11.3.0.0 installation the licence was deleted so I moved a backup copy of the activation key file to the program folder.
The registration button now shows the "silver".
Unfortunately, when I try to open my database I receive the prompt "Sorry, free version is limited to 100 items".

Thanks.
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 1089
Joined: 03 Jun 2014, 22:14

16 Jun 2021, 12:11

Hello,

1) Installer/Uninstaller tools know nothing about activation key files. They do not delete them.
If you are missing an activation key file in the previous location - you either are checking the wrong folder, or deleted it by yourself.
2) Your Serial can change only after hardware platform changes.
3) Probably, the installer should check for an exisitng installation and suggest the same path instead of the default one (C:\Program Files...) to avoid confusion.
But I would really like everybody to move to C:\Program Files...

To summarize,
just put the actual activation key file into the actual installation folder.
Saxtus
Posts: 12
Joined: 31 Mar 2021, 16:49

16 Jun 2021, 12:11

A350 wrote:
16 Jun 2021, 09:00
After the 11.3.0.0 installation the licence was deleted
What you mean it was deleted? It remained in the old directory (AppData\Local) for me.
In fact I had to manually uninstall the old version, which also deleted the desktop icon and start menu items of the new installation, so I had to reinstall it twice...
A350
Posts: 4
Joined: 16 Jun 2021, 08:36

17 Jun 2021, 14:54

Hi,
the problem is still present.

The keyfile is in the correct program folder.
Immagine 2021-06-16 1339054.png
Immagine 2021-06-16 1339054.png (60.66 KiB) Viewed 762 times
The serial code provided by the software is the same provided at the time of the licence (no HW upgrades indeed).
The software is reading correcly the keyfile and the "silver" licence is present on the registration button.
Immagine 2021-06-16 1337483.png
Immagine 2021-06-16 1337483.png (185.24 KiB) Viewed 762 times
When I try to open my usual DB, the program is prompting the "100 items limit" and does not load the DB.
Immagine 2021-06-16 1338241.png
Immagine 2021-06-16 1338241.png (101.09 KiB) Viewed 762 times
I already tried to uninstall everything, and I double checked the correct folder use as you pointed out, but with any positive result.
Hope this helps to find a solution.
Thanks.
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 1089
Joined: 03 Jun 2014, 22:14

17 Jun 2021, 14:57

Hello,
Could you please try to run Videonizer "As admin" for test purposes?

Probably Videonizer just does not have necessary permissions to read the activation key file.
A350
Posts: 4
Joined: 16 Jun 2021, 08:36

17 Jun 2021, 15:51

admin wrote:
17 Jun 2021, 14:57
Hello,
Could you please try to run Videonizer "As admin" for test purposes?
Even running as admin I get the same "100 items limit" ...

Thanks
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 1089
Joined: 03 Jun 2014, 22:14

17 Jun 2021, 16:35

So, it looks like you are using the wrong activation key file (for the wrong Serial).
Please check your email, I have sent you the latest one.
Post Reply